Phone icon0700 16 166 arrow down
Phone
0700 16 166

За територията на България

World
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

EN
KBC logo

Връзка с нас

Връзка с нас

Phone
0700 16 166

За територията на България

International number
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health care
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

Офиси и центрове

Офиси и центрове


Помощ при щета

При здравен проблем

EN

Кирило Царенко е големият победител в 69-ата Международна колоездачна обиколка на България

02 септември 2022

На 1 септември приключи 69-ата Международна колоездачна обиколка на България. Финалът на състезанието беше в Момчилград, което се случва за първи път в дългогодишната история на форума. В рамките на 5 дни 120 колоездачи от 20 отбора от 3 континента и общо 20 националности изминаха над 800 км в цяла България.

Обиколката бе възродена преди 3 години, благодарение на дружеството с най-дългогодишна история в застраховането в България – ДЗИ. Компанията за пореден път бе генерален партньор на инициативата и засвидетелства подкрепа към колоездачния спорт у нас.

„Тази година Обиколката на България беше наистина зрелищна и се радвам, че колоезденето има все повече почитатели, които ни посрещат така сърцато на финалите. ДЗИ ще продължи да подкрепя БФК и да съдейства за развитието на този спорт. Поздравявам всички участници за невероятното им представяне, мотивация за победа и отлична подготовка, вярвам, че това е примерът, който подрастващите трябва да следват.“, сподели Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ.

В петия етап Чирпан-Момчилград с дължина 160 км победител стана Саймън Рекита. Носител на жълтата фланелка стана Кирило Царенко от италианския отбор Gallina Ecotek, който бе обявен и за лидер в крайното класиране. На второ и трето място се наредиха съответно Алексис Гуерин от отбора Vorarlberg и Франческо Ди Феличе от отбора Gallina Ecotek Lucchini Colosio.

Зелената фланелка за най-добър спринтьор получи Балаш Роса от унгарския отбор Epronex. Бялата фланелка на червени точки за най-добър катерач облече Алексис Гуерин от австрийския тийм Vorarlberg. Най-добре представилият се млад състезател до 23 години, който стана носител на бялото трико е украинецът Кирило Царенко от италианския Gallina Ecotek.

Председателят на БФК - Драгомир Кузов, благодари на всички, ангажирани в реализацията на Обиколката, и си пожела в рамките на юбилейното 70-то издание на инициативата, което ще се проведе през 2023г. български тим да се нареди в челната тройка на състезанието и да зарадва любителите на колоезденето у нас.

Обратно към всички новини