Kонкурс за детска рисунка
„Моето ДЗИ“

Конкурсът за детски рисунки е част от ежегодните кампании на ДЗИ посветени на пътната безопасност. Формирането на едно по-отговорно и сигурно поведение на участниците в пътното движение е основен приоритет за компанията.

„Темата на тазгодишния конкурс на ДЗИ отново е провокирана от въпроси, които вълнуват всеки родител - как се държи детето на пътя, докато е участник в движението; как реагира, докато кара любимата си тротинетка, ролери или велосипед. Желанието ни е да провокираме младите творци да представят своята идея за толерантност на пътя, като използват най-удачните според тях изразни средства. Убедени сме, че дигиталният формат на конкурса ще провокира креативността им по-силно от всякога, сега когато дигитализацията навлезе по естествен, но категоричен начин в живота им. Именно това е причината да дадем възможност на младежите да използват най-популярните графични програми, а ние ще очакваме заявките им с голямо нетърпение“, коментира старта на 7-ото издание на конкурса Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ.

Историята и цели на конкурса

Конкурсът за детски рисунки „Моето ДЗИ“ стартира през 2014 година, като вътрешна инициатива за децата на служителите на ДЗИ.

През годините добива популярност и обхватът му се разширява, като участие в него могат да вземат всички желаещи деца, на възраст от 6 до 14 години.

Всяка година различна тема, свързана с безопасността на пътя, провокира младите творци, а компетентно жури оценява творбите им по следните критерии – изразителност, оригиналност на идеята, креативност, послание, както и съответствие с поставената тема.

Конкурсът има за цел да повиши застрахователната култура на подрастващите, както и знанията им за безопасността на пътя.

В изминалите издания повече от 8 000 млади художници са взели участие в инициативата.