Phone icon0700 16 166 arrow down
Phone
0700 16 166

За територията на България

World
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

EN
KBC logo

Връзка с нас

Връзка с нас

Phone
0700 16 166

За територията на България

International number
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health care
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

Офиси и центрове

Офиси и центрове


Помощ при щета

При здравен проблем

EN

KBC Груп изключва нощното осветление на ОББ Милениум Център

01 ноември 2022KBC Груп изключва нощното осветление на ОББ Милениум Център

Една от знаковите сгради в София – централата на ОББ и ДЗИ – няма да бъде осветена по досега познатия на столичани и гости на столицата ефектен начин. От 1 ноември фасадното осветление на ОББ Милениум център ще бъде спирано след 22:00 ч. Изключение ще бъде направено само през празничния период.

„В KBC Груп, като водеща банкова и застрахователна група в страната, всеки ден сме свидетели на предизвикателствата, пред които са изправени нашите клиенти, служители и общество в резултат на енергийната криза. Изпълняваме своя дълг в рамките на целта ни да намалим собственото си потребление на електроенергия и газ. Намаляването на осветлението на забележителната сграда, която използваме за наша централа, ОББ Милениум Център, през предстоящите зимни месеци е силен символ за нашата ангажираност и солидарност. Усилията ни биха проработили, само ако се ангажираме еднакво.“, коментира Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ и KBC Банк България и кънтри мениджър на КВС Груп в България.

Инициативата за изключване на фасадното осветление на ОББ Милениум Център през нощта е част от програмата на белгийската финансова група KBC в България (собственик на ОББ, KBC Банк България и ДЗИ) с цел изграждане на по-устойчиво общество и икономика с ниски нива на въглеродни емисии. През 2019 г. KBC Груп беше една от първите финансови институции в Европа, които подписаха Колективния ангажимент за действия в областта на климата под егидата на Програмата на ООН за околната среда.

Дружествата на Групата непрекъснато подобряват рециклирането на отпадъците и оптимизират потреблението на електроенергия, отопление, хартия и вода. Заедно с това те се стремят активно да подкрепят своите клиенти в техния собствен зелен преход чрез разработване на устойчиви финансови и инвестиционни решения, сред които агро калкулатор на въглеродни емисии, ипотечен кредит за енергийно ефективен дом, лизинг и застраховка на електрически превозни средства, отговорно инвестиране в устойчиви компании и други

Обратно към всички новини