Phone icon0700 16 166 arrow down
Phone
0700 16 166

За територията на България

World
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

EN
KBC logo

Връзка с нас

Връзка с нас

Phone
0700 16 166

За територията на България

International number
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health care
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

Офиси и центрове

Офиси и центрове


Помощ при щета

При здравен проблем

EN

ДЗИ и Българска федерация колоездене подписаха ново споразумение за партньорство

15 декември 2022ДЗИ и Българска федерация колоездене подписаха ново споразумение за партньорство

Началото на партньорство между Българска федерация колоездене (БФК) и ДЗИ беше поставено през 2020 г. с една висша цел - популяризирането на колоезденето у нас и подобряването на културата и безопасността на колоездачите като участници в движението. По-рано през седмицата главният изпълнителен директор на ДЗИ, Коста Чолаков, и председателят на УС на Българска федерация колоездене (БФК), Драгомир Кузов, подписаха нов договор за партньорство за следващите три години.

„Благодаря на ДЗИ за подкрепата. Щастлив съм, че заедно възвърнахме престижа на надпреварата и през изминалите години успяхме да посрещнем множество състезатели от международна величина. Колоездачната обиколка на България ни послужи и за отличен начин да наложим България като привлекателна дестинация пред всички чуждестранни участници – било то по повод спортните им изяви, или дори като туристическа дестинация, която си струва да бъде посетена“ заяви Драгомир Кузов, председател на УС на Българска федерация колоездене (БФК).

„Партньорството ни с БФК и фактът, че заедно възобновихме колоездачната обиколка на България ни дават увереност, че ще съумеем да катализираме отново желанието на младите хора да прекарват повече време сред природата и да карат колело с приятели. Усилията на ДЗИ са съсредоточени в това и през отиващата си година осигурихме на гражданите и гостите на София 546 нови паркоместа за велосипеди, поставени в охранявани зони на софийските метростанции. Нашето желание е да успеем да наложим колоезденето като алтернативен начин за придвижване, намаляващ вредните емисии в природата.“, добави Коста Чолаков, председател на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ.

В рамките на партньорството между ДЗИ и БФК се предвижда в следващите три години отново да бъде организирано най-значимото колоездачно състезание за професионалисти в България, а именно Колоездачната обиколка на България, както и редица други състезания и спортни мероприятия за любителите на колоезденето в България. 

Обратно към всички новини