Phone icon0700 16 166 arrow down
Phone
0700 16 166

За територията на България

World
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

EN
KBC logo

Връзка с нас

Връзка с нас

Phone
0700 16 166

За територията на България

International number
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health care
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

Офиси и центрове

Офиси и центрове


Помощ при щета

При здравен проблем

EN

Първо място за ДЗИ в конкурса "Застрахователи за обществото"

02 октомври 2019Първо място за ДЗИ в конкурса "Застрахователи за обществото"

ДЗИ беше отличена на провелия се за пета поредна година конкурс "Застрахователи за обществото". Първата награда спечели кампанията за мобилното приложение Е-SOS, което дава възможност за бърза връзка с екипите на 112 и контактите в личния телефон, като подава точна локация до спешни контакти – нещо безценно и потенциално животоспасяващо.

Наградите бяха връчени на церемония, организирана от Асоциацията на българските застрахователи и Българската асоциация на застрахователните брокери по повод Деня на застрахователя, като тази година участваха 17 проекта.

Наградата "Застрахователи за обществото" цели да отличи съвместните бизнес – социални инициативи, които застрахователните компании и брокери са реализирали през изминалата година и са помогнали за подобряване на условията на труд и устойчивост чрез съвместните усилия на компаниите и техните партньори.

Денят на застрахователя беше почетен от Застрахователния регулатор, от цялата застрахователна гилдия в лицето на висшите мениджъри на застрахователните и брокерските компании, на Гаранционния фонд и на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи, както и от представители на академичната общност.

Темата за безопасността на хората и превенцията на трагични инциденти е от първостепенно значение за ДЗИ, която насочва усилията си в разработването на продукти, които са в полза на обществото. Идеята за мобилното приложение E-SOS идва след драстичното увеличаване на транспортни произшествия по пътищата и на бедстващи туристи в планината. Приложението е създадено с основната цел да помага при спасяването на човешки животи. То помага на ползвателите му и да се справят със страховете си, като се чувстват по-спокойни за се себе си и за близките си; да съхраняват основна здравна информация, която да бъде използвана в случай на нужда, както и да изградят общност около себе си. Този проект, който е съвместна разработка на  ДЗИ, Виваком и Сирма Груп, цели да използва технологиите за реална помощ за обществото.

Обратно към всички новини