Phone icon0700 16 166 arrow down
Phone
0700 16 166

За територията на България

World
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

EN
KBC logo

Връзка с нас

Връзка с нас

Phone
0700 16 166

За територията на България

International number
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health care
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

Офиси и центрове

Офиси и центрове


Помощ при щета

При здравен проблем

EN

22-годишен габровец е най-добрият млад шофьор на България

21 септември 2020

В неделя, 20 септември 2020 г., 20 млади шофьори премериха сили във финала на кампанията на СБА „Най-добър млад шофьор на България“, която се осъществява с подкрепата на застрахователна компания ДЗИ, Главна дирекция „Национална полиция“, Пътна полиция, Български Червен кръст и Столична община и под егидата на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Георги Ванков, на 22 години от гр. Габрово, спечели категорична победа като показа завидни умения в различните изпитания.

Над 6000 участници премериха сили в предварителните кръгове на кампанията на СБА. Във финалът 20те младежи с на-висок резултат преминаха през изпитания с шофиране, сред които майсторско управление на МПС и „стресово“ трасе с неочаквани препятствия. Накрая финалистите се изправиха в оспорвана битка за смяна на гума по групи.

Носителят на приза „Най-добър млад шофьор на България“ Георги Ванков победи категорично останалите в оказването на първа помощ на пострадал при тежко ПТП и показа завидни знания и при изпитание за събиране комплект медицинска аптечка с най-бързо време. Втори завърши Сашо Костадинов на 23 години от с. Момина Клисура, а трети се класира Йордан Тодоров на 22 г. от София.

Георги, Сашо и Йордан ще бъдат тримата представители на България в предстоящото европейско състезание за млади шофьори в Полша.

Събитието е част от партньорството на ДЗИ със СБА, което насърчава отговорното поведение на пътя на всички участници в движението. За всички гости и участници в събитието ДЗИ организира специална Chill зона с активности. Всеки желаещ можеше да тества знанията си във викторина с въпроси от изпитните листовки за категория В. Над 300 желаещи показаха знанията си и спечелиха награди от застрахователната компания. На посветения на отговорното поведения на пътя фото кът бяха запечатани незабравими спомени от състезанието.

Обратно към всички новини