Phone icon0700 16 166 arrow down
Phone
0700 16 166

За територията на България

World
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

EN
KBC logo

Връзка с нас

Връзка с нас

Phone
0700 16 166

За територията на България

International number
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health care
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

Офиси и центрове

Офиси и центрове


Помощ при щета

При здравен проблем

EN

ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА KBC BANK & INSURANCE И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАДЗОРНИТЕ СЪВЕТИ НА ДЗИ И СИБАНК ЛЮК ХЕЙСЕНС БЕШЕ УДОСТОЕН С ПОЧЕТНОТО ЗВАНИЕ “ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА” НА ВУЗФ

19 февруари 2016ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА KBC BANK & INSURANCE И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАДЗОРНИТЕ СЪВЕТИ НА ДЗИ И СИБАНК ЛЮК ХЕЙСЕНС  БЕШЕ УДОСТОЕН С ПОЧЕТНОТО ЗВАНИЕ “ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА” НА ВУЗФ

На 19 февруари 2016 г., в хотел „RIU Pravets Resort”, гр. Правец, се проведе тържествената церемония по присъждане на почетното звание “Доктор хонорис кауза” на ВУЗФ на г-н Люк Хейсенс, изпълнителен директор на KBC Bank & Insurance, член на Изпълнителния съвет на KBC Груп и председател на Надзорните съвети на ДЗИ и СИБАНК.

Събитието беше организирано съвместно от Висшето училище по застраховане и финанси и ДЗИ.

Церемонията беше открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов с думите: “За мен като ректор на ВУЗФ е чест, че в днешния ден висшето училище присъжда почетното звание “Доктор хонорис кауза” на един толкова голям ерудит и водещ европейски финансист - г-н Люк Хейсенс от KBC Груп. В качеството си на член на Надзорния съвет на ДЗИ имам преки лични впечатления от личността на г-н Люк Хейсенс, от неговия безупречен професионализъм, изискан стил и управленско мислене”.

Доцент Вазов прочете и решението на академичния съвет за присъждане на почетното отличие за приноса на Люк Хейсенс в управлението и развитието на KBC Bank&Insurance и за създаването на съвместна магистърска програма на ВУЗФ и ДЗИ - “Иновации и бизнес процеси в застраховането”.      

Ректорът на ВУЗФ представи професионалната биография на Люк Хейсенс, чието начало е поставено през 1977 г., когато се присъединява към Kredietbank N.V. Последователно заема постовете валутен търговец, представител на банката и управител на клоновете в Хонконг, Бахрейн, Лос Анжелис и Антверпен. През 1994 г. се издига до генерален мениджър на Kredietbank в Антверпен. След сливането на банката с ABB-Insurance и CERA (Centrale Raiffeisenkas) Bank и създаването на КBC Bank&Insurance Holding през 1998 г., Хейсенс става старши генерален мениджър на KBC Bank през 2000  г. От 2011 г. е изпълнителен директор на KBC Bank&Insurance и член на Изпълнителния съвет на KBC Group. От 2014 г. е председател на Надзорните съвети на ДЗИ и на СИБАНК, дружества, които са част от KBC Груп.

Люк Хейсенс благодари на доц. Вазов и на целия академичен съвет на ВУЗФ за оказаната чест. В своето академично слово той представи “Банково-застрахователният модел на KBC”.

От името на КВС България поздравления за най-новия “доктор хонорис кауза” на ВУЗФ поднесе г-н Петър Андронов, кънтри мениджър на КВС Груп за България, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на СИБАНК.

От името на академичния съвет на ВУЗФ поздравление поднесе зам.-ректорът по научна дейност и кариерно развитие проф. дпн Сава Гроздев.

На събитието присъстваха ръководствата на ВУЗФ, ДЗИ и СИБАНК, членове на академичния съвет на висшето училище.

Люк Хейсенс е 7-мият носител на почетното звание “Доктор хонорис кауза” на ВУЗФ. Повече информация за всички досегашни носители на званието можете да откриете на http://www.vuzf.bg/?Template=INSsupporttt&LanguageID=1.

Обратно към всички новини