Phone icon0700 16 166 arrow down
Phone
0700 16 166

За територията на България

World
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

EN
KBC logo

Връзка с нас

Връзка с нас

Phone
0700 16 166

За територията на България

International number
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health care
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

Офиси и центрове

Офиси и центрове


Помощ при щета

При здравен проблем

EN

„Не си сам на пътя – и аз се движа тук!“ е темата на националния конкурс за детска рисунка „Моето ДЗИ“

13 януари 2016

За трета поредна година ДЗИ кани деца от цялата страна да се включат в инициативата. Конкурсът за детска рисунка е част от кампаниите на дружеството, свързани с пътната безопасност у нас и с формирането на едно по-отговорно поведение на всички участници в пътното движение.

Конкурсът е отворен за участие за деца на възраст 6-14 години, които могат да използват различни техники за рисуване върху формат А4. Заявката за участие се подава чрез учебното заведение до 31 януари 2016г., а самите рисунки - до 20 март 2016. Подробен регламент, срокове и изисквания за творбите можете да видите тук.

Децата са поканени да рисуват, като участвайки те имат шанс да спечелят награда не само за себе си, но и за своето училище:

Десетте най-високо оценени деца ще получат стативи, пособия за рисуване и грамота, а тяхното училище 1 брой мултимедия, грамоти и календари за учебната 2016 - 2017 година. 

Пълен набор от документи за конкурса можете да изтеглите от тук:

  1. Регламент
  2. Заявка за участие /Образец 1/
  3. Информационна карта /Образец 2/
  4. Декларация за съгласие на родител / настойник /Образец 3/

Целта на конкурса е да се насочи вниманието и повиши информираността и отговорността към безопасното поведение на пътя - тема, актуална и приоритетна за българската общественост. Получените рисунки ще бъдат предложени на благотворителна разпродажба, като събраните средства ще подкрепят кауза, свързана с детското здраве.

 

Още информация за конкурса „Моето ДЗИ“:

В изданието през 2015 година взеха участие близо 150 училища и детски градини от 27 области, а броят на творбите, разгледани от журито на конкурса, надхвърли 1200. Вижте награждаването на победителите от „Моето ДЗИ“ 2015 в официалния Youtube канал на ДЗИ.
Инициативите, обединени под името „Моето ДЗИ“, са насочени към децата и младежите с цел развиване и насърчаване на устойчив и отговорен начин на живот чрез спорт, двигателна активност и изкуство. „Моето ДЗИ“ цели по интересен и разбираем начин да допринесе и за повишаване на информираността и застрахователната култура на подрастващите.
В това направление дружеството и неговите партньори са провели: Национален конкурс за детска рисунка „Безопасността на пътя с ДЗИ“, „Спортни звездички“ „Откритите уроци“ на ДЗИ с участието на любими спортни звезди, участие със спортни дни в рамките на „София диша“ и др. Стремежите на „Моето ДЗИ“ са да утвърди дългосрочни взаимоотношения с учебните заведения и младото поколение по отговорен и устойчив начин. Останалите направления, по които ДЗИ работи и ще развива активно като част от своята програма за устойчивост са: повишаване финансовата грамотност, насърчаване на предприемачеството, околна среда и здраве.  

Обратно към всички новини