Phone icon0700 16 166 arrow down
Phone
0700 16 166

За територията на България

World
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

EN
KBC logo

Връзка с нас

Връзка с нас

Phone
0700 16 166

За територията на България

International number
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health care
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

Офиси и центрове

Офиси и центрове


Помощ при щета

При здравен проблем

EN

Съвместна магистърска програма на ДЗИ и ВУЗФ

11 септември 2015

„Иновации и бизнес процеси в застраховането“ е името на новата магистърска програма на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), създадена съвместно с ДЗИ. Тя стартира през настоящата учебна година, катоприемът вече започна. Програмата дава на студентите цялостна картина на застрахователния бизнес с фокус върху иновациите и най-новите тенденции в него и на практика включва всичко, от което младите хора имат нужда за успешна кариера в този динамичен бранш. Важен елемент на новата магистратура са фокусът върху клиента, иновативността, креативността и ефективността на процесите в застрахователния бизнес.

„ВУЗФ е първият български университет, който застъпва толкова силно партньорството с бизнеса и това ни позволява да подготвяме максимално нашите студенти за реалните условия на работа, създавайки им оптимални възможности за реализация. С новата магистратура ние предлагаме на студентите възможност да се учат от едни от най-добрите специалисти в сферата на застраховането, както и да се докоснат до дейността в една компания – символ на застраховането в България, в комбинация с опитните лектори от нашия университет“- заяви Детелина Смилкова, вицепрезидент на Висшето Училище по Застраховане и Финанси.

Магистърската програма „Иновации и бизнес процеси в застраховането“ ще продължи два семестъра за студенти с бакалавърска степен по икономика и три семестъра за такива, завършили други специалности. Последните ще имат един подготвителен семестър, включващ предмети като „Теория на застраховането“, „Застрахователни продукти и застрахователен пазар“ и „Здравно осигуряване и здравно застраховане“, което ще им позволи да навлязат в сектора. Сред останалите предмети в програмата пък ще са „Управление и анализ на данни“, „Продукти Медико и животозастраховане“, „Управление на риска и актюерство“, „Управление на бизнес процесите в застраховането“ и др. Ще бъде отделено време и за обучението по управление на застрахователното дружество, маркетинга и продажбите в сектора, иновациите, управлението на промяната, както и надзора върху застраховането.

Дисциплините ще се водят от преподаватели на ВУЗФ и водещи професионалисти от ДЗИ с дългогодишен опит в съответната сфера. Сред тях са проф. д-р Радослав Габровски, ръководител на учебния съвет „Застраховане и осигуряване“ във ВУЗФ, доц. д-р Ирена Мишева, член на Съвета на специалност „Застраховане и осигуряване”, както и на Редакционната колегия по издаването на учебници и учебни помагала в университета, Ралица Агайн – Гури, заместник – председател на Комисията за финансов надзор, Александър Пеев, директор „Развитие на търговската мрежа и продажби“ в ДЗИ, Мария Стоянова, ръководител сектор „Имуществени щети“ в компанията и др. 

Обратно към всички новини