Phone icon0700 16 166 arrow down
Phone
0700 16 166

За територията на България

World
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

EN
KBC logo

Връзка с нас

Връзка с нас

Phone
0700 16 166

За територията на България

International number
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health care
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

Офиси и центрове

Офиси и центрове


Помощ при щета

При здравен проблем

EN

Гордея се с труда на моите родители от ДЗИ

12 ноември 2014Гордея се с труда на моите родители от ДЗИ

ДЗИ отвори вратите си за децата на служителите в рамките на инициативата Гордея се с труда на моите родители.

Деца на служители, на възраст от 5 до 12 години, имаха възможността да се запознаят с различните професии в една застрахователна компания, да разберат какви лични качества, знания и умения трябва да притежават, къде и как могат да ги придобиват и развиват. Стремежът на ДЗИ бе да покаже на децата реална работна среда, да ги срещне с професионалисти и да видят в друга светлина работата на техните родители, както и приносът им за развитието на компанията.

В рамките на деня децата разгледаха Централата на ДЗИ, научиха какво представлява застраховането и колко много и различни професии съществуват и са нужни за функционирането на една застрахователна компания. След въвеждащата част децата видяха на практика как се случва продажбеният процес по сключване на застраховка, как се определя застрахователна стойност на автомобил, как се прави агентски отчет, посетиха дирекция ИКТ, с изненада откриха, че в ДЗИ има лекар и лекарски кабинет. В програмата на деня беше включен и друг ключов елемент от застрахователния процес – обслужването на клиентите при настъпила щета. По този повод, децата на колегите посетиха най-големия център за обработка на щети на ДЗИ в София, където им бе обяснено защо и как се случва на практика обслужването на клиента. На края на обиколката малчуганите получиха задача лично да направят оглед на автомобил и да заснемат щетите по него. 

Част от деня на децата премина съвместно с колегите от СИБАНК, които също участват в инициативата. Така, децата на двете компании посетиха  обществения трезор на банката, видяха машините, с които се извършва броенето на пари, научиха как да разпознават фалшиви банкноти и видяха какво се "крие" зад един банкомат. Денят завърши с много положителни емоции, както от страна на децата, така и от страна на родителите и служителите.

Допълнителна информация:

В дългосрочната стратегия за устойчив и отговорен бизнес на ДЗИ основен фокус е развитието на децата и подрастващите. Под името „Моето ДЗИ“ компанията организира редица инициативи, насочени към децата и младежите, с цел развиване и насърчаване на устойчив и отговорен начин на живот чрез спорт, двигателна активност и изкуство. „Моето ДЗИ“ цели по интересен и разбираем начин да допринесе и за повишаване на информираността и застрахователната култура на подрастващите.
В това направление дружеството и неговите партньори са провели: Национален конкурс за детска рисунка „Безопасността на пътя с ДЗИ“, „Спортни звездички“, „Откритите уроци“ на ДЗИ с участието на любими спортни звезди, участие със спортни дни в рамките на „София диша“ и др. Стремежите на „Моето ДЗИ“ са да утвърди дългосрочни взаимоотношения с учебните заведения и младото поколение по отговорен и устойчив начин. 

Гордея се с труда на моите родители е инициатива на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, като целта е да стане ежегодна и да обхване бизнеса в цялата страна. Идеята е със специално разработени програми и игри да се покаже на децата и подрастващите защо трудът на родителите им е важен.

Компаниите, които се включиха в инициативата са общо 24, разположени в 8 града от страната и посрещнали над 900 деца.

В инициативата участват представители на 17 индустрии - фармация, логистика и куриерски услуги, информационни технологии, ветеринарна медицина, банково дело, преработваща промишленост, шивашка промишленост, газоснабдяване, телекомуникации, медии, застраховане, ритейл, минно дело, електроснабдяване, винопроизводство, машиностроене, производство на бои и строителни материали.

 

Обратно към всички новини