Phone icon0700 16 166 arrow down
Phone
0700 16 166

За територията на България

World
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

EN
KBC logo

Връзка с нас

Връзка с нас

Phone
0700 16 166

За територията на България

International number
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health care
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

Офиси и центрове

Офиси и центрове


Помощ при щета

При здравен проблем

EN

Електронна полица

25 юли 2011

В съответствие с регулаторните изисквания и разпоредби, от 26.07.2011 г. всички полици по задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите ще се издават само и единствено по електронен път – посредством единната информационна система за оценка, управление и контрол на риска (ЕИСОУКР). На практика, съкратеното и – добило масова популярност, наименование на ЕИСОУКР е електронна полица. Освен за „Гражданска отговорност” на автомобилистите, електронни полици ще се издават и по задължителните застраховки „Злополука” на пътниците в средствата за обществен превоз, гранична застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и сертификати „Зелена карта“.

Макар и нововъведена за българския пазар, електронната полица предлага редица преимущества за клиента: по-бързо обслужване, защото веднъж въведени, данните излизат автоматично при подновяване; намален риск от грешки при въвеждане; автоматично тарифиране и по-бърз процес на сключване; възможност за проверка на валидност на полица в реално време; гарантирана сигурност.

Сключените до момента полици запазват своята валидност до края на застрахователния период и няма да бъде необходимо тяхното преиздаване.

В бъдеще, електронната полица ще допринесе за създаването на единна база данни и въвеждането на системата „Бонус-малус”. Така, изрядните шофьори ще плащат по-малко, благодарение на съзнателното си поведение на пътя.

Електронна полица може да бъде сключена във всеки офис на ДЗИ, както и при сертифицираните ни посредници.

Вижте и нашата брошура , създадена специално за въвеждането на Електронната полица.

Обратно към всички новини