Phone icon0700 16 166 arrow down
Phone
0700 16 166

За територията на България

World
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

EN
KBC logo

Връзка с нас

Връзка с нас

Phone
0700 16 166

За територията на България

International number
+359 700 16 166

Номер за връзка от чужбина

Health care
0700 11 555

Здравна линия

Mail
clients@dzi.bg

Имейл за връзка

Офиси и центрове

Офиси и центрове


Помощ при щета

При здравен проблем

EN

ДЗИ чества 65-ата годишнина от своето създаване

27 юни 2011

На 27 юни застрахователната компания с най-дълга история на българския пазар чества своя 65-и рожден ден.

Началото на ДЗИ е поставено на днешната дата, през 1946 г. с приемането на Закона за национализация на застрахователните дружества и за държавния монопол в застраховането. Съгласно този закон всички активи и пасиви на съществуващите акционерни и кооперативни застрахователни дружества, ведомствени каси, фондове, застрахователни отдели на банките и други, се поемат от Държавния застрахователен институт. През 2002 година дружеството е приватизирано, а от 2007 г. насам марката, синоним на „Застраховане” на българския пазар, получава подкрепа и на международно ниво, след като става част от белгийската банково-застрахователна група КВС.

Към днешна дата застраховките на ДЗИ се предлагат на територията на цялата страна, чрез 24 Главни агенции, 33 агенции и 73 офиса (директни продажби и агентски офиси). На територията на страната функционират 7 Центъра за обработка на щети в автомобилно застраховане – Пловдив, Варна, Бургас и 4 в София - два от които бяха открити през първото тримесечие на тази година.

Н. Чандъров, Председател на УС и Главен изпълнителен директор : „Данните за териториалното ни покритие са показателни за нашия постоянен стремеж да бъдем близо да клиентите и до нашите партньори, а също така и до служителите. За нас ДЗИ винаги е било и ще бъде едно цяло, един екип,и обхваща цялата страна...”.   

През годините ДЗИ многократно печели признанието на своите партньори, клиенти и колеги. През месец май ДЗИ получи най-високия приз в бранша, а именно - „Застраховател на годината”. Отличието се връчва за постигнати резултати – ефективност и рентабилност в общото застраховане през изминалата година.

Н. Чандъров: „Вече 65 години ДЗИ доказва своя опит и професионализъм на българския застрахователен пазар. Тази награда е признание, че нашата компания, която е натрупала солиден опит през годините, съумява да запази своя млад и иновативен облик, в съответствие с нуждите на пазара”.

Също така,  ДЗИ получи наградата „Коректен застраховател в Общото застраховане”, както и стана носител на приза SUPERBRAND в сектор „Застраховане”.

Недялко Чандъров заключи: „приоритет за дружеството е утвърждаването на комфортна работна среда, насърчаване на инициативността и развитието на всеки един служител. За да сплотим екипа, организирахме и подкрепихме различни форми на вътрешно-фирмени инициативи – например – създаването на футболен отбор. Убеден съм, че успехът на една компания идва на първо място отвътре – мотивираните служители са предпоставка за доволни клиенти и партньори.”

Обратно към всички новини