Контактен център

Старата чешма на „Кръста“ в квартал Лозенец бе реставрирана

10/06/2016

С помощта на ДЗИ емблематичната чешма в столичния квартал Лозенец отново функционира. Тя се намира на кръстовището на булевардите „Черни връх“ и „Джеймс Баучер“.

Един от символите на район „Лозенец“ отново ще радва жителите и гостите на квартала с прясна вода и кът за отдих. Старата чешма е реставрирана със съдействието на ДЗИ в партньорство със „Столична община“ – Район Лозенец. Тя бе открита официално от Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ и Любомир Дреков – кмет на Район „Лозенец“. 

Години наред старата чешма бавно се разпада докато група служители на застрахователната компания подемат инициативата за нейното реновиране. Обединените усилия на общината и ДЗИ дават резултат и чешмата започва да функционира навръх празника на квартал „Лозенец“ – Спасовден.

   

 

За ДЗИ:

ДЗИ е компанията с най-дълъг опит в съвременната история на българското застраховане. 2016 година е знакова за дружеството, тъй като в нея се отбелязват 70 години от създаването му. Настоящата година минава под знака именно на тази годишнина и е съпътствана от редица инициативи, обединени под мотото: Пазим света, който създавате!. В специално създаден сайт https://my.dzi.bg/ са обединени част от събитията, сред които серия благотворителни концерти в 10 български града, посветени на каузата „История с бъдеще: висше образование за повече български деца“. Концертът в София ще се състои на 22 юни, 18.30ч., Южен парк, голямата поляна и е отворен за всички почитатели на съвременната българска музика.

Инициативите, обединени под името „Моето ДЗИ“, са насочени към децата и младежите с цел развиване и насърчаване на устойчив и отговорен начин на живот чрез спорт, двигателна активност и изкуство. „Моето ДЗИ“ цели по интересен и разбираем начин да допринесе и за повишаване на информираността и застрахователната култура на подрастващите.
В това направление дружеството и неговите партньори са провели: Национален конкурс за детска рисунка „Безопасността на пътя с ДЗИ“, „Спортни звездички“ „Откритите уроци“ на ДЗИ с участието на любими спортни звезди, участие със спортни дни в рамките на „София диша“ и др.
Стремежите на „Моето ДЗИ“ са да утвърди дългосрочни взаимоотношения с учебните заведения и младото поколение по отговорен и устойчив начин. Останалите направления, по които ДЗИ работи и ще развива активно като част от своята програма за устойчивост са: повишаване финансовата грамотност, насърчаване на предприемачеството, околна среда и здраве.  

Тук може да известите за Вашата щета по електронен път. Услугата е валидна само за щети по застраховки „Каско+“ и „Имущество“ в ДЗИ.
Тук можете да проверите по електронен път статуса на Вашата заведена щета.
Тук можете да заплатите онлайн вноска по застраховка в ДЗИ „Общо застраховане“ ЕАД. Ново