Контактен център

След градушката: ДЗИ обслужва клиентите с приоритет и по оптимален за тях начин

09/07/2014

Служители на компанията работят на пълен капацитет, за да откликнат на гражданите, дошли да заведат щети по автомобилни застраховки. Поради високите летни температури, на чакащите е осигурена вода, както и медицински представител от ДЗИ.
 
Припомняме, че в следствие на силната градушка от 8 юли, Центровете за обработка на щети на ДЗИ в град София са с удължено работно време.
Извънредните мерки, целящи повишаване качеството на обслужване на клиентите, са:
За щети по автомобили:

 • Удължено работно време на пунктовете за завеждане на автомобилни щети в София – обслужването на клиенти ще се извършва до 19.30 часа, до петък 11.07.2014г. включително. 
  Адреси и контакти:
  • ЛЦ София – кв. Военна рампа, ул. „Константин Преславски” №1. Телефон - 02/ 902 72 57
  • Драгалевци (автосервизен комплекс „Мотоексперт”), София, кв. „Драгалевци”, ул. „Черни връх” № 179 Б. Телефон 02/ 902 72 80 и 02/ 902 72 83
  • Дружба, София, ул. „Илия Бешков” №2 (сервиз „Дару Кар”). Телефон - 02/ 902 72 75 и 02/ 902 72 76
 • Извънредно работно време се въвежда в пунктовете за завеждане на автомобилни щети в град София на 12 и 13.07.2014г (събота и неделя), които ще обслужват клиенти в интервала от 08.30 до 16.00 часа.
 • Удължава се срокът за деклариране на застрахователни претенции – от предвидените 5 (пет) – на 25 (двадесет и пет) дни.
 • Въвежда се олекотена процедура при предоставяне на необходимите документи и няма да се изисква справка от НИМХ.

  За щети по домашно имущество, офиси и т.н.:

 • Щети по имуществено застраховане се завеждат в ЦУ на ДЗИ „Общо застраховане“ ЕАД, на адрес: София, ул.Бенковски №3. 
   Уведомления за щета по имущество могат да се подават на е-майл: claims_property@dzi.bg с приложен снимков материал. NB: На този имейл не могат да бъдат заявявани автомобилни щети.

За допълнителна информация клиентите на ДЗИ могат да се свържат с Денонощен контактен център на телефон 0 700 16 166. В денонощния контактен център може да се дава информация за щети, а номера на щети и регистриране на щети се извършват в посочените по-горе центрове.

    

Тук можете да поискате оферта за застраховка Каско в ДЗИ. Услугата се предоставя само за леки автомобили за лично ползване. Офертата е персонална и е съобразена с клиентската Ви история в ДЗИ. Очаквайте офертата на посочения от Вас имейл адрес.
Тук можете да поискате оферта за имуществена застраховка на Вашия дом от ДЗИ. Услугата се предоставя само за жилища, собственост на физически лица. Офертата е персонална и е съобразена с клиентската Ви история в ДЗИ. Очаквайте офертата на посочения от Вас имейл адрес.
Тук може да известите за Вашата щета по електронен път. Услугата е валидна само за щети по застраховки „Каско+“ и „Имущество“ в ДЗИ
Тук можете да проверите по електронен път статуса на Вашата заведена щета.