Контактен център

ДЗИ чества 65-ата годишнина от своето създаване

27/06/2011

На 27 юни застрахователната компания с най-дълга история на българския пазар чества своя 65-и рожден ден.

Началото на ДЗИ е поставено на днешната дата, през 1946 г. с приемането на Закона за национализация на застрахователните дружества и за държавния монопол в застраховането. Съгласно този закон всички активи и пасиви на съществуващите акционерни и кооперативни застрахователни дружества, ведомствени каси, фондове, застрахователни отдели на банките и други, се поемат от Държавния застрахователен институт. През 2002 година дружеството е приватизирано, а от 2007 г. насам марката, синоним на „Застраховане” на българския пазар, получава подкрепа и на международно ниво, след като става част от белгийската банково-застрахователна група КВС.

Към днешна дата застраховките на ДЗИ се предлагат на територията на цялата страна, чрез 24 Главни агенции, 33 агенции и 73 офиса (директни продажби и агентски офиси). На територията на страната функционират 7 Центъра за обработка на щети в автомобилно застраховане – Пловдив, Варна, Бургас и 4 в София - два от които бяха открити през първото тримесечие на тази година.

Н. Чандъров, Председател на УС и Главен изпълнителен директор : „Данните за териториалното ни покритие са показателни за нашия постоянен стремеж да бъдем близо да клиентите и до нашите партньори, а също така и до служителите. За нас ДЗИ винаги е било и ще бъде едно цяло, един екип,и обхваща цялата страна...”.   

През годините ДЗИ многократно печели признанието на своите партньори, клиенти и колеги. През месец май ДЗИ получи най-високия приз в бранша, а именно - „Застраховател на годината”. Отличието се връчва за постигнати резултати – ефективност и рентабилност в общото застраховане през изминалата година.

Н. Чандъров: „Вече 65 години ДЗИ доказва своя опит и професионализъм на българския застрахователен пазар. Тази награда е признание, че нашата компания, която е натрупала солиден опит през годините, съумява да запази своя млад и иновативен облик, в съответствие с нуждите на пазара”.

Също така,  ДЗИ получи наградата „Коректен застраховател в Общото застраховане”, както и стана носител на приза SUPERBRAND в сектор „Застраховане”.

Недялко Чандъров заключи: „приоритет за дружеството е утвърждаването на комфортна работна среда, насърчаване на инициативността и развитието на всеки един служител. За да сплотим екипа, организирахме и подкрепихме различни форми на вътрешно-фирмени инициативи – например – създаването на футболен отбор. Убеден съм, че успехът на една компания идва на първо място отвътре – мотивираните служители са предпоставка за доволни клиенти и партньори.”

Тук можете да поискате оферта за застраховка Каско в ДЗИ. Услугата се предоставя само за леки автомобили за лично ползване. Офертата е персонална и е съобразена с клиентската Ви история в ДЗИ. Очаквайте офертата на посочения от Вас имейл адрес.
Тук можете да поискате оферта за имуществена застраховка на Вашия дом от ДЗИ. Услугата се предоставя само за жилища, собственост на физически лица. Офертата е персонална и е съобразена с клиентската Ви история в ДЗИ. Очаквайте офертата на посочения от Вас имейл адрес.
Тук може да известите за Вашата щета по електронен път. Услугата е валидна само за щети по застраховки „Каско+“ и „Имущество“ в ДЗИ
Тук можете да проверите по електронен път статуса на Вашата заведена щета.