Контактен център

ДЗИ ОНЛАЙН е сред кандидатите за наградите на БАИТ 2013

15/01/2014

ДЗИ ОНЛАЙН - електронният портал на ДЗИ, е сред проектите, състезаващи се в категория Е-business 2013 на традиционния конкурс, организиран от Българска асоциация информационни технологии. 

Изборът за участие именно в категория е-business не е случаен. Вярваме, че с въвеждането на ДЗИ ОНЛАЙН стартира нова ера на българския застрахователен пазар.

В рамките на проекта бяха реализирани редица потребителски електронни услуги, резултат от автоматизирането на процеси, които години наред бяха изпълнявани ръчно:

  • Издаване на полици по всички автомобилни застраховки: Каско, Гражданска отговорност на автомобилистите, Автоасистанс за България и чужбина и Злополука на лицата в МПС;
  • Бърз онлайн калкулатор за лесно предоставяне на цена по застраховка „Каско“ с възможност за продължаване на процеса и издаване на полица;
  • Справки за статус на полици – активни и платени, за подновяване или с дължими вноски;
  • Справки за клиент или МПС (моторно превозно средство) за определяне на различни финансови условия, напр. ползване на специфични отстъпки;
  • Бърз достъп до основната информационна система на ДЗИ;
  • Публикуване на новини, събития и актуална информация за ДЗИ;
  • Достъп до подробна електронна библиотека с актуална оперативна информация за продуктите на ДЗИ.

На практика, ДЗИ е първата застрахователна компания на българския пазар, която предоставя уеб-базиран интерфейс, позволяващ електронно издаване и администриране на полици, автоматично определяне на действителна стойност на моторни превозни средства, обмен на информация и комуникация по електронен път между дружеството, нашите търговци, застрахователни посредници и партньори.

Тук може да известите за Вашата щета по електронен път. Услугата е валидна само за щети по застраховки „Каско+“ и „Имущество“ в ДЗИ.
Тук можете да проверите по електронен път статуса на Вашата заведена щета.
Тук можете да получите информация за стъпките, които трябва да предприемете в случай на щета.
Тук можете да заплатите онлайн вноска по застраховка в ДЗИ „Общо застраховане“ ЕАД. Ново