Контактен център

ДЗИ ОНЛАЙН е сред кандидатите за наградите на БАИТ 2013

15/01/2014

ДЗИ ОНЛАЙН - електронният портал на ДЗИ, е сред проектите, състезаващи се в категория Е-business 2013 на традиционния конкурс, организиран от Българска асоциация информационни технологии. 

Изборът за участие именно в категория е-business не е случаен. Вярваме, че с въвеждането на ДЗИ ОНЛАЙН стартира нова ера на българския застрахователен пазар.

В рамките на проекта бяха реализирани редица потребителски електронни услуги, резултат от автоматизирането на процеси, които години наред бяха изпълнявани ръчно:

  • Издаване на полици по всички автомобилни застраховки: Каско, Гражданска отговорност на автомобилистите, Автоасистанс за България и чужбина и Злополука на лицата в МПС;
  • Бърз онлайн калкулатор за лесно предоставяне на цена по застраховка „Каско“ с възможност за продължаване на процеса и издаване на полица;
  • Справки за статус на полици – активни и платени, за подновяване или с дължими вноски;
  • Справки за клиент или МПС (моторно превозно средство) за определяне на различни финансови условия, напр. ползване на специфични отстъпки;
  • Бърз достъп до основната информационна система на ДЗИ;
  • Публикуване на новини, събития и актуална информация за ДЗИ;
  • Достъп до подробна електронна библиотека с актуална оперативна информация за продуктите на ДЗИ.

На практика, ДЗИ е първата застрахователна компания на българския пазар, която предоставя уеб-базиран интерфейс, позволяващ електронно издаване и администриране на полици, автоматично определяне на действителна стойност на моторни превозни средства, обмен на информация и комуникация по електронен път между дружеството, нашите търговци, застрахователни посредници и партньори.

Тук можете да поискате оферта за застраховка Каско в ДЗИ. Услугата се предоставя само за леки автомобили за лично ползване. Офертата е персонална и е съобразена с клиентската Ви история в ДЗИ. Очаквайте офертата на посочения от Вас имейл адрес.
Тук можете да поискате оферта за имуществена застраховка на Вашия дом от ДЗИ. Услугата се предоставя само за жилища, собственост на физически лица. Офертата е персонална и е съобразена с клиентската Ви история в ДЗИ. Очаквайте офертата на посочения от Вас имейл адрес.
Тук може да известите за Вашата щета по електронен път. Услугата е валидна само за щети по застраховки „Каско+“ и „Имущество“ в ДЗИ
Тук можете да проверите по електронен път статуса на Вашата заведена щета.