Контактен център

ДЗИ дари сакрални предмети на Българската Православна църква

28/03/2014

imageЦърковната утвар беше дарена на Българската Православна църква от ръководството на ДЗИ по време на среща с Негово Светейшество Патриарх Неофит и Стобийскиепископ Наум.
Дарени бяха общо 79предмета и 8 икони от Възрожденския период, които са надлежно описани, оценени и сертифицирани.

imageТези сакрални предмети са част от историята на българската църква и желанието на ДЗИ е да бъдат включени в богатото културно-историческо наследство на страната, за да получат подобаваща грижа, както и да бъдат достъпни за всички българи.  От Църквата определиха направеното от ДЗИ като „акт великодушен и отговорен“.

Предстои решение на Светия синод къде ще бъдат изложена експозицията, като един от възможните варианти е Рилската света обител.

Тук можете да поискате оферта за застраховка Каско в ДЗИ. Услугата се предоставя само за леки автомобили за лично ползване. Офертата е персонална и е съобразена с клиентската Ви история в ДЗИ. Очаквайте офертата на посочения от Вас имейл адрес.
Тук можете да поискате оферта за имуществена застраховка на Вашия дом от ДЗИ. Услугата се предоставя само за жилища, собственост на физически лица. Офертата е персонална и е съобразена с клиентската Ви история в ДЗИ. Очаквайте офертата на посочения от Вас имейл адрес.
Тук може да известите за Вашата щета по електронен път. Услугата е валидна само за щети по застраховки „Каско+“ и „Имущество“ в ДЗИ
Тук можете да проверите по електронен път статуса на Вашата заведена щета.