Контактен център

Автомобилното застраховане – отговорно отношение на пътя

07/11/2012

Традиционно в застрахователния календар последните месеци от годината се асоциират с автомобилните застраховки.

През призмата на спокойствието и защитата на всеки един водач, „ДЗИ-Общо застраховане” ЕАД подготви своята рекламна кампания с цел да напомни колко е важна автомобилната застраховка. Два кратки клипа със запомнящи се сюжети  показват, че и при някои стечения на обстоятелствата светът няма да спре да се върти и животът продължава – особено, когато имате застраховка. Когато избирате автомобилна застраховка:

  • Направете проучване какво се предлага на пазара, преди да сключите своята автомобилна застраховка. Освен покритие и цена на полицата е добре да се осведомите за стабилността на застрахователната компания и за нейните резерви. Това ще ви гарантира, че при евентуално произшествие Вие, като изряден притежател на полица, коректно ще получите нужното обслужване и обезщетение.
  • Търсете оптималното съотношение на цена и предлагано покритие. Понякога минимално доплащане може да ви подсигури срещу сериозни рискове – осведомете се за възможните допълнителни покрития. Можете да се договорите за допълнителни условия при ликвидация на щети, за ползване на официален сервиз, ремонт в чужбина и др.
  • Освен задължителната застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите е добре да помислите и за доброволната Каско. Тази застраховка е важна, защото осигурява обезщетение на собственика при нанесени щети на автомобила. Така например, ако тръгнете на път и претърпите инцидент, сумата, която ще сте инвестирали за покупка на тази застраховка, ще е значително по-малка от онова, което би трябвало да заплатите от джоба си, ако не сте застраховани.
  • Когато се срещате с Вашия застрахователен консултант, попитайте за отстъпка – лоялните клиенти с добра история на щетимост могат да получат бонус за това, че са коректни и изрядни на пътя.
  • За по-подробна и персонализирана информация – заповядайте в най-близкия до Вас офис на ДЗИ или се свържете с Вашия застрахователен консултант.

Вижте повече за възможностите, които предлагат автомобилните застраховки на ДЗИ.

„ДЗИ-Общо застраховане” ЕАД е с най-дълъг опит и история на българския застрахователен пазар. Експертите на дружеството, на базата на своя опит, както и благодарение на активен международен обмен в рамките на КВС Груп, разработиха през годините редица иновативни решения в своите автомобилни застраховки. Официалните данни на КФН сочат, че ДЗИ е компанията с най-високи технически резерви на застрахователния пазар, възлизащи на близо 213 милиона лева.

ДЗИ е носител на най-високото отличие в бранша - Застраховател на годината в Общо застраховане, през последните две години. Също така, дружеството е отличено и за „Най-коректен застраховател при изплащане на застрахователни обезщетения за 2011г.” в общото застраховане

Тук можете да поискате оферта за застраховка Каско в ДЗИ. Услугата се предоставя само за леки автомобили за лично ползване. Офертата е персонална и е съобразена с клиентската Ви история в ДЗИ. Очаквайте офертата на посочения от Вас имейл адрес.
Тук можете да поискате оферта за имуществена застраховка на Вашия дом от ДЗИ. Услугата се предоставя само за жилища, собственост на физически лица. Офертата е персонална и е съобразена с клиентската Ви история в ДЗИ. Очаквайте офертата на посочения от Вас имейл адрес.
Тук може да известите за Вашата щета по електронен път. Услугата е валидна само за щети по застраховки „Каско+“ и „Имущество“ в ДЗИ
Тук можете да проверите по електронен път статуса на Вашата заведена щета.