Контактен център

Старата чешма на „Кръста“ в квартал Лозенец бе реставрирана

10/06/2016

С помощта на ДЗИ емблематичната чешма в столичния квартал Лозенец отново функционира. Тя се намира на кръстовището на булевардите „Черни връх“ и „Джеймс Баучер“.

Един от символите на район „Лозенец“ отново ще радва жителите и гостите на квартала с прясна вода и кът за отдих. Старата чешма е реставрирана със съдействието на ДЗИ в партньорство със „Столична община“ – Район Лозенец. Тя бе открита официално от Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ и Любомир Дреков – кмет на Район „Лозенец“. 

Години наред старата чешма бавно се разпада докато група служители на застрахователната компания подемат инициативата за нейното реновиране. Обединените усилия на общината и ДЗИ дават резултат и чешмата започва да функционира навръх празника на квартал „Лозенец“ – Спасовден.

   

 

За ДЗИ:

ДЗИ е компанията с най-дълъг опит в съвременната история на българското застраховане. 2016 година е знакова за дружеството, тъй като в нея се отбелязват 70 години от създаването му. Настоящата година минава под знака именно на тази годишнина и е съпътствана от редица инициативи, обединени под мотото: Пазим света, който създавате!. В специално създаден сайт https://my.dzi.bg/ са обединени част от събитията, сред които серия благотворителни концерти в 10 български града, посветени на каузата „История с бъдеще: висше образование за повече български деца“. Концертът в София ще се състои на 22 юни, 18.30ч., Южен парк, голямата поляна и е отворен за всички почитатели на съвременната българска музика.

Инициативите, обединени под името „Моето ДЗИ“, са насочени към децата и младежите с цел развиване и насърчаване на устойчив и отговорен начин на живот чрез спорт, двигателна активност и изкуство. „Моето ДЗИ“ цели по интересен и разбираем начин да допринесе и за повишаване на информираността и застрахователната култура на подрастващите.
В това направление дружеството и неговите партньори са провели: Национален конкурс за детска рисунка „Безопасността на пътя с ДЗИ“, „Спортни звездички“ „Откритите уроци“ на ДЗИ с участието на любими спортни звезди, участие със спортни дни в рамките на „София диша“ и др.
Стремежите на „Моето ДЗИ“ са да утвърди дългосрочни взаимоотношения с учебните заведения и младото поколение по отговорен и устойчив начин. Останалите направления, по които ДЗИ работи и ще развива активно като част от своята програма за устойчивост са: повишаване финансовата грамотност, насърчаване на предприемачеството, околна среда и здраве.  

Тук можете да поискате оферта за застраховка Каско в ДЗИ. Услугата се предоставя само за леки автомобили за лично ползване. Офертата е персонална и е съобразена с клиентската Ви история в ДЗИ. Очаквайте офертата на посочения от Вас имейл адрес.
Тук можете да поискате оферта за имуществена застраховка на Вашия дом от ДЗИ. Услугата се предоставя само за жилища, собственост на физически лица. Офертата е персонална и е съобразена с клиентската Ви история в ДЗИ. Очаквайте офертата на посочения от Вас имейл адрес.
Тук може да известите за Вашата щета по електронен път. Услугата е валидна само за щети по застраховки „Каско+“ и „Имущество“ в ДЗИ
Тук можете да проверите по електронен път статуса на Вашата заведена щета.