Контактен център

ДЗИ с отличие на Годишните награди за пътна безопасност

10/12/2014

На официална церемония късно снощи ДЗИ получи наградата за своята социално отговорна кампания „Не си сам на пътя“.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова връчи приза на Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ. Министърът подчерта, че пътната безопасност е приоритет и с обединени усилия жертвите на пътя могат да бъдат намалени.

ДЗИ припознава своята социална роля в обществото и подкрепя и инициира редица проекти, свързани с повишаване информираността на гражданите, както в областта на застраховането, така и в направление пътна безопасност. Два от тези големи проекти са именно „Не си сам на пътя“ и националният конкурс за детска рисунка „Моето ДЗИ“ на тема „Безопасността на пътя“.

 

„Не си сам на пътя“ е национална кампания на ДЗИ, която стартира през м. май. като напомни на шофьорите да бъдат по-толерантни и отговорни един към друг, за да се намаляват опасните ситуации в трафика на градовете. В последните месеци кампанията придоби социална значимост и предизвика широка обществена дискусия, със стартирането на игра в ефира на радиостанциите N-JOY и Z-Rock, партньори на ДЗИ в инициативата. От 27 октомври до 6 декември 2014 г. Инспектор N-JOY и Агент Z-Rock провокираха слушателите да бъдат наблюдателни, да снимат и да публикуват снимка или видео на нередностите по пътя на специалните микросайтове на кампанията. Регистрирани бяха над 4 000 нарушения, като най-често срещани са неправилно паркиране, нерегламентирани завои и изпреварвания, липса на знак или неправилна маркировка на пътя.

 

Годишни награди за пътна безопасност е конкурс за реализирани инициативи в областта на пътната безопасност, които номинират и отличават добрите практики в областта на безопасността на движението, повишаване на културата на пътя и предотвратяване на пътно транспортни произшествия. Инициативата се провежда за четвърта поредна година. През последните четири години цялото общество, държавните и общински институции, бизнеса и неправителственият сектор положиха големи усилия и катастрофите и жертвите намаляха до рекордно ниво, близко до това през 60-те години. Но от началото на 2014 г. обаче изпъква една тревожна тенденция - жертвите от катастрофи в България са се увеличили с близо 30%.

Пътнотранспортните произшествия с тежки последици не са природна стихия, на която не можем да се противопоставим и не са цената, която трябва да платим за ежедневната ни мобилност и забързан начин на живот. Те са бедствие, в резултат на човешки грешки, които могат да бъдат предвиждани и преодолявани с известни усилия. 

Тук можете да поискате оферта за застраховка Каско в ДЗИ. Услугата се предоставя само за леки автомобили за лично ползване. Офертата е персонална и е съобразена с клиентската Ви история в ДЗИ. Очаквайте офертата на посочения от Вас имейл адрес.
Тук можете да поискате оферта за имуществена застраховка на Вашия дом от ДЗИ. Услугата се предоставя само за жилища, собственост на физически лица. Офертата е персонална и е съобразена с клиентската Ви история в ДЗИ. Очаквайте офертата на посочения от Вас имейл адрес.
Тук може да известите за Вашата щета по електронен път. Услугата е валидна само за щети по застраховки „Каско+“ и „Имущество“ в ДЗИ
Тук можете да проверите по електронен път статуса на Вашата заведена щета.